Tegenwoordig het is een uitje naar de sportschool ook het laten zien van je persoonlijke stijl. Iedere vrouw loopt in de hipste leggings en crop tops. Ook sieraden spelen een rol in het laten zien van wie jij bent. Maar is dit eigenlijk wel goed voor je huid en je sieraden? Je leest het in deze blog.
Sieraden en zweet
Afhankelijk van het soort sieraad en het soort training dat je doet, kan zweet je sieraad op een aantal manieren verpesten. Allereerst overleven sieraden gemaakt van bepaalde materialen beter dan andere: sieraden van massief goud of sterling zilver zullen niet beschadigd worden door je zweet. Zoals je misschien wel hebt gemerkt, kan sterling zilver na verloop van tijd dof en grijs worden, vooral als je erin traint. Maar wist je dat je dit makkelijk schoon kan maken? Met lauw water, milde zeep en een tandenborstel met zachte haren ziet je sieraad er weer uit als nieuw.
Do’s en don’ts van sieraden tijdens het sporten
Je kunt je trainingsoutfit nog steeds opfleuren met sieraden, zolang je maar de juiste materialen en stijlen gebruikt. Het is niet slim om een contactsport te doen met grote oorbellen of lange kettingen. Je kunt hieraan blijven hangen en dat kan gevaarlijk zijn. Tijdens een individuele krachttraining kan dat in principe wel, maar toch raden we minimalistische sieraden aan tijdens het sporten. Zo heb je geen last van je sieraden en zitten ze niet in de weg. Bovendien, als je naar de sportschool gaat met je opvallendste oorhangers, wat verwacht men dan wel niet op een feest?
Dus kortom: sieraden van betere kwaliteit blijven ook langer mooi. Je kunt Nederlandse sieraden kopen bij Juli Dans Jewels en deze prima dragen tijdens je workout. Ze zijn namelijk gemaakt van hoge kwaliteit en zien er ook nog eens leuk uit.
Recente reacties